12 Nisan 2012 Perşembe

Korku Filmleri Kuşağı ''Train'' (2008)

Son yıllarda tökezleyen korku sineması genelde aynı konuyu evire çevire farklı boyutlara ulaştırarak izleyiciye beğendirme çabasında.Otel filminden sonra Orta Avrupa'da çekilen bir diğer korku filmi Train...Trenlerde geçen korku filmlerine pek rastlamayız ancak son yıllarda popülaritesi artan film mekanlarından birisi de trenler oldu.2008'de çekilen ve bana göre türünün başarılı örneklerinden The Midnight Meat Train filminden sonra izlediğim ikinci tren filmi.Peki başarılı mı ? derseniz cevabım hayır.!

Güreş Şampiyonası için Ukrayna'nın Odessa şehrine trenle gelecek olan Amerikalı bir grup güreşçi trenin hareket etmesinden bir gün önce yanlarına antrenörlerini de alarak bara eğlenmeye giderler.Ancak barda çıkan olaylar yüzünden otele saatinde dönemezler ve treni kaçırırlar.O sırada yanlarına gelen bir bayan onları Odessa'ya götürebilecek bir tren olduğunu söyler ve gerilim dolu tren saatleri başlar...

Film genel anlamda organ mafyalarını ve onların kurbanlarını konu alıyor.Senaryo kuvvetli aslında ama  kurgu zayıflığı dikkat çekiyor.Bilindik sahneler,konuşmalar senaryoyu yavanlaştırıyor.Bu da iyi bir konunun yeterince iyi işlenemediği anlamına geliyor.Örneğin Train filmine mekan anlamında benzer diğer korku filmi The Midnight Meat Train filminde senaryo daha başarılı çünkü orjinallik te söz konusu.Yine de kendini izlettiren bir senaryosu olduğunu belirtmeliyim.

Filmin oyuncuları vasat performansları ile dikkat çekiyor.Başroldeki Thora Birch tam bir felaket.Daha kötüsünü yapabilir miydi bilmiyorum ama yanlış seçim olduğunu biliyorum.Diğer yardımcı karakterler de vasatı aşamayan performansı ile seyir zevkini düşürdüler.Oyunculuk konusunda tek artı Ukraynalı oyuncularında filmde yer alması olmuş.

Yönetmen Gideon Raff ise 2.uzun metrajlı filminde ilkine göre daha başarılı.İlk filmi The Killing Floor bu filme göre daha kalitesi düşüktü.Raff bu filminde ne kadar klişe sahnelerde olsa izleyiciyi merakta bırakmayı başarıyor.

[5.2]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder