22 Ekim 2012 Pazartesi

Sağ Salim (2012)

Ersoy Güler'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiğini Sağ Salim beklentilerimin üzerinde bir Türk komedisi.Malum son yıllarda komedi filmlerinde düşen kalite ve buna paralel giden gişe rakamları kaliteli filmleri görmemizi engelliyordu.Sağ Salim ise özgün senaryosu ile seyirciyi çoğu zaman güldürmeyi başaran bir film.Filmin başrollerinde Burçin Bildik,Fulya Zenginer ve Alper Saldırgan bulunuyor.

Filmde herşeyden çok sevdiği kamyonetiyle Sivas'a cenaze taşımak için yola çıkan Salim'in yoldaki birbirinden komik maceraları anlatıyor.Salim'in ölümden ve ölülerden çok korkması da hikayeyi daha komik kılıyor.Oldukça keyifli bulduğum senaryosuyla Sağ Salim görülmesi gereken Türk komedilerden birisi olarak sinemamızda yerini alıyor.Bu denli başarılı bir komedi filminin gişede 62 bin kişi tarafından izlenmesi bilindik bir sahnenin tekrarlanmasından ibaret,şaşırmamak lazım.



Başrol oyuncusu Burçin Bildik'i ilk kez bir sinema filminde izleme fırsatı buldum.Bir komedi filmine göre başarılı sayılabilecek performansıyla dikkat çeken Bildik izleyiciyi güldürmeyi başarıyor.Alper Saldırgan ve Fulya Zenginer'in de ortalama performansları filme katkı sağlıyor.Zenginer'in babasını canlandıran Yakup Yavru argo sahneleriyle filmde görünse de beni en çok güldürmeyi başaran isim olduğunu da söylemeliyim.

Yönetmen ve yapımcı Ersoy Güler silahların susmadığı bir filmde nasıl gülünür dersi veriyor adeta.Çok akıcı bir film yapmasa da zevkli ve komik bir filme imza attığını söylemeliyim.Kızım Nerede ? dizisine de imza atan ve dizinin yarısını izlemiş biri olarak Ersoy Güler'in başarılı bir isim olduğunu söyleyebilirim.

Keyifli bir komedi filmi izlemek isteyenlere Sağ Salim iyi bir Türk filmi alternatifi olarak tercih edilebilir.Özellikle final sahnesinde güleceğinizi garanti ediyorum.

Film Değerlendirmesi [C] [6.3]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder