6 Mart 2013 Çarşamba

Hulk (2003)

Yeşil Dev Hulk
Marvel'in ünlü çizgi roman karakterlerinden Hulk'un sinemaya ilk uyarlanışı bu film.Ünlü yönetmen Ang Lee tarafından oldukça yüksek bir bütçe ile hazırlanan ve yayınlandığı dönemde gişelerden başarıyla dönen Hulk aynı başarıyı maalesef kalitede yakalayamıyor.Yeşil devi Eric Bana'nın canlandırdığı film beklenin altında bir kalite sunuyor.Görsel anlamda da pek doyurucu olmayan film kendini izletmeyi başarsa da hayal kırıklığı yaratan uyarlamalardan biri olmaktan kurtulamıyor.

Film geçmişten sahnelerle açılıyor.Dr.Banner'ın çocukluğuna iniliyor önce.Ardından günümüze dönülüyor ve Dr.Banner'ın araştırmalarına odaklanılıyor.Sonrası malumunuz Dr.Banner Hulk'a dönüşürken diğerleri de onu durdurmaya çalışıyor.Hikayeyi doldurmak adına fazla duygusuz bir de aşk hikaye serpiştirilmiş aralara.Fazla ilgi çekmiyor ancak sonuna kadar izlettirdiği bir gerçek.


Hulk olarak karşımıza çıkan isim ise Eric Bana.Her anlamda yetersiz bulduğum performansı finale doğru kuvvetlense de filmi kurtarmaya yetmiyor.Yalnız Akademi ödüllü Jennifer Connelly ve özellikle Nick Nolte başarılı bir performans ortaya koyuyor.Nolte o kadar başarılı ki kendi kendinize keşke biraz daha genç olsaymış Hulk o olurmuş demeniz mümkün.Filmin kalitesini arttıran da bu ikili zaten.

Yönetmen Ang Lee neredeyse her filmi farklı türde olan bir yönetmen.Çok başarılı olduğu bir gerçek ancak hala kendi tarzını oturtturamaması biraz garip.Tabi ki Ang Lee filmde başarılı bir yönetmenlik sunuyor ancak ondan beklentilerimiz daha fazla olunca biraz hayal kırıklığı yaratmıyor değil.

Hulk'un ilk sinema uyarlaması olan bu filmin görsel anlamda da çok tatmin edici bir yanı yok ancak emek harcandığı bir gerçek.Aslında bundan 10 yıl öncesini ele aldığımızda başarılı diyebilir ama yinede bütçesi çok yüksek bir film efektler yetersiz.Zaten senaryoda çok az olan  macera sahneleri kendini özlettiriyor.Galiba ben Marvel'in çizgi kahramanlarının hepsinden az çok da olsa kahramanlık sahneleri bekliyorum.

Aslında Hulk'u izlemek için çok fazla sebep de sayabilirim ancak beğenip beğenmemek tamamen seyircinin zevkine bırakılmış.Ben beğendim mi ? Evet,aslında başarılı ancak bende biraz hayal kırıklığı yarattı açıkçası.Yine de ilk Hulk uyarlaması.İzleyin derim...

Film Değerlendirmesi [6.0]


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder