4 Haziran 2012 Pazartesi

El Laberinto del Fauno /Pan'ın Labirenti (2006)

İspanya'nın en yetenekli ve en yaratıcı yönetmenlerinden Guillermo del Toro imzasını taşıyan adeta bir masal filmi görüntüsündeki Pan'ın Labirenti çok başarılı bir film.Hellboy I ve II,Blade II gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Guillermo del Toro aynı zamanda Julia'nın Gözleri ve Biutiful gibi son zamanların dikkat çeken filmlerinde yapımcılık üstlenmiş bir isim.Yönetmenin son yapımcılığını üstlendiği filmi Don't Be Afraid of the Dark.Pan'ın Labirentine dönersek yönetmenin en başarılı işi diyebiliriz.Film 2006 yılında 13 milyon dolarlık bütçesine karşılık  83 milyon $ hasılat elde eden film ayrıca En iyi yabancı film adaylığı dahil 6 dalda Akademi adaylığı kazandı ve 3 tanesini evine götürmeyi başardı.

Filmde hayal dünyasında yaşayan ve sürekli masal kitapları okuyan Ofeli'nın maceralarını anlatıyor.Ofelia babasını kaybettikten sonra annesi ile birlikte üvey babasının evine yerleşir.Üvey babası faşist bir yüzbaşı ve Ofelia'ya kötü davranan birisidir.Ofelia o evde yaşamaktan sıkıldığı bir zamanda perilerle ve Pan adlı bir yaratıkla tanışır.Pan Ofelia'ya kralın yıllar önce ölen ve bugün geri dönen prenses olduğunu söyler ve ondan prenses olduğunu kanıtlaması için 3 şey ister...

Filmin senaryosu kuvvetli.Sahne geçişlerinde boşluklar yok.Hikaye bir yandan masal şeklinde ilerlerken bir yanda da iç savaş yaşayan 1944 İspanya'sından görüntüler sergilemekte.Senaristler basit bir senaryo yazmak yerine filmin her sahnesini bir güzel işlemişler.Filmin son sahneleri en güzel sahneleriydi aslında.Genel olarak başarılı ve dolu bir senaryo.

Filmin oyuncu kadrosunda İspanya'nın genç oyuncusu Ofelia karakterini canlandıran Ivana Baquero ve Mercedes rolünde güzel oyuncu Maribel Verdu yer alıyor.İki isimde ortalamayı geçiyor performanslarıyla.Yüzbaşı Vidal karakterini canlandıran İspanya'nın en tanınmış oyuncularından Sergi Lopez'de soğuk ve cesur karakterine hayat veriyor.

IMDb'den 8.3 almayı başaran Pan'ın Labirenti bol ödüllü bir fantastik film.Kaliteli film izlemek isteyenler için birebir olan film ayrıca İMDb top 250 listesinde yer aldığı için bile izlenilebilir.Şiddetle tavsiye ediyorum..

[7.8]

Yaz Sezonu Filmleri (2)

2 yorum:

  1. Güzel kritik:) Yorumunu okurken, film tekrar gözümde canlandı, tekrar izlemiş gibi oldum. Baştan sona kadar merakla ve heyecanla izlemiştim filmi. Gerçekten kaliteli ve güzel bir yapım en sevdiğim filmler arasında. Aldığı ödülleri sonuna kadar hak ediyor.Hayal gücü yüksek olan insanlardanım belkide bu yüzden filmi daha çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle sonuna kadar hakediyor.Fantastik filmler arasında en sevdiklerim arasına girdi bile :) Masal tarzı olması zaten filme bağlıyor beni :)

    YanıtlaSil