12 Eylül 2012 Çarşamba

Dark Shadows ( 2012)

Tim Burton çok farklı bir yönetmen.Yaptığı her film mutlaka izleniyor ve beğeniliyor.Özellikle de Johnny Deep ile yaptığı filmler daha ön planda duruyor.Dark Shadows ise bu yılın izlenmesi gereken filmlerinden ancak Oscar şansı düşük Burton filmlerinden birisi.110 dakikalık bu komedi/fantastik filmini sıkılmadan izleyebilir,Eva Green ve Johnny Depp şovlarından fazlasıyla keyif alabilirsiniz.

Angelique adlı cadı tarafından yaptığı büyüyle 196 yıl tabutta beklettiği Barnabas'ın 1972'de geri dönmesi ve Angelique'dan intamını almak istemesini ayrıca ailesinin eski şanını geri kazandırmak istemesini konu alıyor film.Filmin 1970'li yıllarda yayınlanan bir dizinin yeniden çevrimi olduğunu da hatırlatalım.Tim Burton'nın elinden geçen film tarafımca izlenmemiş olan diziden daha iyidir.
Senaryo eğlenceli ve hatta dönemin yıldızlarına da atıfta bulunan bir film var karşımızda.Ancak senaryo Barnabas ile Victoria aşkına fazla değinmiyor.Aslında filmin en önemli noktasının bu olması gerekirken Angelique ile Barnabas'ın rekabeti konu alınıyor.Bu noktada senaryoda eksiklik var gibi.


Johnny Depp yine bir Tim Burton filminde başrolü üstleniyor.Dünyanın en ünlü aktörü Depp kariyerinde hiç Oscar ödülü olmasa da çok başarılı performansları olan bir aktör.En başarılı performanslarını da Tim Burton filmlerinde sergilediğini söylemek yanlış olmaz bence.''Sweeney Todd'',''Alice in Wonderland'' ve ''Edward Scissorhands'' gibi Burton filmlerinin yanı sıra maalesef bir türlü izlemeye vakit bulamadığım ''Pirates of the Caribbean'' serisinde de görülmeye değer performansları var.

Filmde Barnabas'ı bile deli etmeyi başaran seksiliğiyle Eva Green filmin gözdesi konumunda.Barnabas'ın hayır dediği Eva Green'e hayır demek mümkün mü ?Özellikle Twilight Saga:Breaking Dawn Part 1 filmindeki sevişme sahnesinin bir benzerinin yer aldığı kırmalı-dökmeli o sahne filmin en iyi sahnelerinden biriydi.Performansıyla da göz dolduran Eva Green film için çok ideal bir seçim.Eva Green'nin ''The Dreamers'' filmi de görülmeli.

Müzik çalışmalarına değinmeden geçemeyeceğim Dark Shadows harika çalışmalara sahip.Her sahnenin duygularını yansıtmayı başaran müzikler filmin güçlü yanlarından.Zaten 4 Oscar adaylığı  bulunan Danny Elfman ismini duyduğumuzda kalitenin kokusunu hissedebiliyoruz.

Dark Shadows ''Yılın En İyi Filmi'' kategorisinde ilk 50 içerisinde yer alan güçlü bir film.Müzikleriyle,komik sahneleriyle,dekoruyla,oyuncularıyla konuşturan fantastik bir Tim Burton klasiği.Dark Shadows ilk 40 film arasına yükselir mi bilinmez ancak izlenmesi gereken başarılı bir film.Barnabas'ın yeni dünyaya ayak uydurma sahnelerinden birinde televizyonda gördüğü şarkıcı için ''cadı'' benzetmesi bile harika.

Film Değerlendirmesi [C] [6.8]


7 yorum:

  1. Şunu belirteyim ben: Ben artık Tim Burton ve Johnny Depp'in ortaklığından bıktım! Her seferinde daha da kötü filmler çıkıyor. İğrenç ötesi. Filmi izlemedim daha ama, kötü olduğundan hiç şüphem yok. Eğer ikisinin arasındaki ortalık, ölüme bakıyorsa ikisinden biri tahtalı köyü boylasın da kurtulalım! :))

    YanıtlaSil
  2. Bence yanılıyorsun ''Sweeney Todd'' filmi güzeldi ve ''Dark Shadows'' gayet eğlenceli bir Tim Burton klasiği.Zaten filmi baya övmeme rağmen C notunu düştüm ama filmi beğendim ve eğlendim.Bence izlemelisin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyelim bir ara, beğenmezsem yakana yapışırım Farklı Dünya, okay! :D

      Sil
    2. Ok kefilim Tim Burton ve özellikle Eva Green'e :) Kadının sahneleri çok güzel :)

      Sil
    3. Ben o mendebur kadını sevmem hem :) Ayrıca yorum kısmınıda düzelt ya, yorum yazacağım ama onaylanması için karakter şifresi sunuyor. Ayarlardan > Yorumlara gir > oradan da: Yorumlar için kelime doğrulama gösterilsin mi? yazısını bul hayır de! bitsin bu iş :))

      Sil
    4. Tamam o kadar da onaylamayı kaldırdım herkese örnek olsun diye :)

      Sil