10 Eylül 2012 Pazartesi

50 First Dates (2004)

Hayatımda izlemeyi bu kadar ertelediğim bir film hatırlamıyorum.Film izleme konusunda çok üşengeç bir insan olduğum için 50 First Dates'de bundan nasibini alan filmlerden oldu.Romantik/komedi tarzı filmler arasında oldukça övülen filmin başrolünde Drew Barrymore ve Adam Sandler bulunuyor.Farklı ama çok ta güçlü olmayan senaryosuyla yine de kendini izletmeyi başaran film izlenmesi gereken romantik/komedilerin başında geliyor.

Lokanta da yemek yerken tanışan ve birbirlerinden hoşlanan Lucy ve Henry için hoşlantıları bir gün sürer çünkü Lucy kısa dönem hafızasına sahiptir. (geçirdiği kaza sonucu)Bu yüzden Henry her gün Lucy'yi kendisine aşık etmek yepyeni yollar bulmak zorunda olsa bile Henry aşkı için mücadele etmeye hazırdır.

Senaryo dediğim gibi farklı ancak güçlü bir yanı yok.Özellikle de Henry karakterinin detaylandırılması zayıf kalıyor Lucy karakterine göre.Ancak filmin en önemli özelliği olan kendini izlettirmesi de önemli.Sıkıcı değil aksine film sizi kendine çekiyor hemencecik.

Başrol oyuncularından Drew Barrymore Altın Küre ödüllü bir aktrist.Oldukça da sempatik ve güzel bir oyuncu.Açıkçası filmde Adam Sandler'dan daha çok dikkat çekiyor çünkü performansı daha etkileyici.Adam Sandler ise genelde komedi filmleriyle tanınan sempatik ve ünlü bir aktör.''Grown Ups'',''Big Daddy'' ve ''Click'' filmleriyle de tanınan Sandler 2003 yılında ''Punch -Drunk Love'' filmiyle En İyi Erkek Oyuncu/Komedi-Müzikal dalında Altın Küre adayı olmayı başarmıştı.

Genelde Adam Sandler ile yaptığı filmlerle tanınan ve son olarak 2008 yılında Steve Carell ile ''Get Smart'' filmini yapan Peter Segal bazen böyle iyi komedilere imza atabiliyor.

$75 milyonluk bütçesiyle yaklaşık $197 milyon hasılat yapan film seyircilerin beğenerek izlediği bir film olduğunu hasılatıyla kanıtlıyor.Mükemmel bir komedi olmasa da izlenebilecek güzel filmleren biri olarak görüyorum bu filmi.İMDb puanı oldukça yerinde gözüküyor zaten.

Film Değerlendirmesi [C] [6/7]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder