7 Ekim 2012 Pazar

To Rome with Love (2012)

77 yaşında ve sürekli yeni şeyler üreten bir yönetmen düşünün ya da sadece Woody Allen'ı canlandırın kafanızda.Eminim ne kadar zeki biri olduğu ilk aklınıza gelen ifadedir.Wood Allen son filmi To Rome with Love ile Oscar radarına giremeyecek de olsa bu yılı da boş geçmeyerek hala üretiyorum mesajını veriyor.Henüz geçen sene Midnight in Paris filminin muhteşem senaryosuyla Oscar alan yönetmen bu sefer Roma sokaklarında bizleri Romalılarla tanıştırıyor.Kadrosunda ünlü oyuncuları barındıran ve Allen'ın da oyunculardan biri olduğu To Rome with Love orta şekerli bir Allen filmi.

Filmde Allen 4 farklı hikayeye değiniyor.İlkinde Amerikalı ve Romalı iki gencin tanışıp evlenmesi, ailelerinin tanışmaya gelmesi ve sonrasında yaşananlar;diğer hikayede kasabadan Roma'ya yerleşmeye karar vermiş olan genç bir çiftin akrabalarıyla tanışması,üçüncü hikayede aniden ünlü olan Romalı bir adam ve dördüncü hikayede ise iki kız arasında kalan bir Amerikalı mimar konu alınıyor.Allen filmde Roma insanına taş atmayı da ihmal etmiyor.Roma'nın çapkın erkekleri,İtalyanlar'ın televizyon bağımlılığı sayesinde ünlü olan insanları,İtalyan hayat kadınıyla İtalyanları topa tutuyor adeta.Alec Baldwin'in olduğu sahnelerde de biraz ırkçılık göze çarpıyor sanki.Genel olarak yaratıcı bir hikaye ama Allen'ın şaşırtan hikayelerinden biri.Çünkü Midnight in Paris ve Vicky,Cristina Barcelona filmlerini izleyen biri olarak biraz şaşırdım.




Filmde en beğendiğim performans Roberto Benigni'ye ait.Benigni rolünün hakkını fazlasıyla veriyor.''La vita e bella'' filmiyle Oscar alan İtalyan oyuncu filmde yine çok iyi.Woody Allen'ı oyuncu olarak ta görmenin güzelliğini bu filmde yaşıyoruz.Allen yine komik bir roller karşımızda ve başarılı.Dünyanın en güzel kadınlarından Penelope Cruz'da kendisine yazılan kısa rolünün hakkını vererek yine kalbimi kazanıyor.:)

Sonuçta To Rome with Love Allen'ın Roma ve insanlarına alaycı bir bakış açısıyla oluşmuş bir film
olarak hafızamda yer ediniyor.Allen'ın bitmek bilmeyen kaleminden farklı bir film izliyoruz ancak beklentilerin altında kaldığını da belirtmek gerekiyor.Allen'ın hatırına izlenebilecek İtalyan eleştirisi bir film.

Film Değerlendirmesi [6.3] [C] 

4 yorum:

  1. izlemedim hala ama çoğunluk senin gibi düşünüyor. tabi bu kadar düşük puanı hak ediyor mu izlemeden bilemem :)

    YanıtlaSil
  2. 6 puana yakın benimki:) Şöle bi gerçek var filmde sanki film gereksiz gibi geldi bazen bana.Allen çok yaratıcı ve komik ama bu sefer olmamış.Oyunculuklar için izlenir tabi ve İtalyanları yerden yere vurması da eleştiri alır gibi :)

    YanıtlaSil
  3. burdan 4.5 görünüyor :D bir dakika 6 da yazıyor ben çıkamadım işin içinden :)) zaten son dönemde inişli çıkışlı bir grafiği var Allen'ın bu kez inişte olması doğal. Midnight in Paris kıvamını tutturmak hiç kolay değil

    YanıtlaSil
  4. Midnight in Paris benim için efsane olmuştur senaryosuyla :):) 4.5/6 arası demek istedim yani filmin puanı da o aralıkta :)

    YanıtlaSil