3 Şubat 2013 Pazar

The Sessions (2012)

Aşk Seansları
Sundance Film Festivali'nden önemli ödüllerle evine dönen yılın en gözde bağımsızlarından biri olan The Sessions yürek burkan bir hikayeyle her kesimden seyircinin izlemesi gereken bir film.Oyunculuk performansları ve senaryosu ile ön plana çıkan düşük bütçeli The Sessions,Helen Hunt ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı.Ben Lewin tarafından Mark O'Brien'ın   yazılarından sinemaya uyarlanan filmin yönetmenliğini de Ben Lewin üstleniyor.

Filmde,çocuk yaşta vücudunun baş kısmından aşağısı tutmayan bir adamın cinselliğini keşfetme döneminde seks terapisti ile yaşadıkları anlatılıyor.Tabii senaryoda boşluklar gözlenmiyor çünkü ana hikaye etrafında baş karakterin arkadaşları,bakıcıları ve geçmişte yaşadıkları da filmin senaryosunu oluşturuyor.Sonunun bu şekilde bitmesini kabullenemesem de senaryo oldukça duygu yüklü ve başarılı.İnsan olduğumuzu ve hayatta her şeyin başımıza gelebileceğini acı verici bir şekilde öğretiyor film bizlere.Ve her şekilde inançlı kalabilmek önemli diyor filmimiz.

Filmin baş rolünde John Hawkes bulunuyor.Abartıdan uzak ve samimi bir şekilde canlandırdığı Mark O'Brien karakteriyle çok güçlü bir performans sergiliyor Hawkes.İki yıl önce Winster's Bone ile aldığı adaylı halen şaşırtsa da bu yıl adaylık alabilecek bir performans sergilemesi çok tatmin edici doğrusu.Helen Hunt ise yardımcı rolde başarılı bir performans sergiliyor.Ancak adaylık alabilecek kadar kaliteli mi tartılır bence.Gerçi bu yıl oyunculuk performansları yerlerde olan Hollywood sineması için Hunt tatminkar bir performansa sahip!..

İçten ve yürek burkan hikayesiyle her kesimden övgü toplayan The Sessions yıllar sonra sinemaya dönüş yapan usta bir yönetmenin de başarısının simgesi adeta.Ben Lewin,The Sessions ile aldığı bu olumlu tepkilerden sonra nasıl projelere el atacak göreceğiz...

Bu yıl Akademi listelerinde baş göstermeye başlayan bağımsız filmlerden biri de The Sessions demiştik.Düşük bütçesine karşın hatırı sayılır bir gişe elde eden film yılın kesinlikle izlenmesi gereken filmlerinden.Umarım The Sessions izleyenlere kendini sorgulatmayı başarır.

Film Değerlendirmesi: [6.8] [C]



1 yorum:

  1. John Hawkes en iyi erkek oyuncu dalında aday olmalıydı diye düşünüyorum.Benzer bir rolle Emmanuelle Riva büyük ihtimalle ödül alacak.Kendisinin Oscar dışı kalması üzücü.

    YanıtlaSil